Община Сливен
Областна администрация Сливен

До 17 септември се подават заявления за гласуване по настоящ адрес

25.08.2022 / 17:06

До 17 септември включително избирателите могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес, съобщиха от Община Сливен. Това най-често се налага, когато постоянният и настоящият адрес са в различни населени места.

 

Заявлението може да се подаде лично в Центъра за административно обслужване на община Сливен /образец на заявлението може да бъде видян в прикачения файл/.

 

Заявление може да бъде подадено и по електронен път чрез страницата на ГРАО https://regna.grao.bg/

 

Важно уточнение е, че гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 21 септември 2022 г.

 

Осигурена е и възможност за проверка на избирателната секция чрез SMS, стационарен и мобилен телефон.

 

SMS-ът се изпраща на номер 18 429, който е единен и за трите мобилни оператора. Цената му е 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS-а се изписват единствен десетте цифри на ЕГН. Системата връща съобщение с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

 

Проверката на избирателната секция чрез стационарен и мобилен телефон се извършва на номер 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев