Община Сливен
Областна администрация Сливен

Пожар край с. Градец

04.08.2022 / 20:24

Горски служители за пореден път пребориха пожар, тръгнал от нерегламентирано сметище край с. Градец, община Котел. Според първоначална информация от горските експерти, които са на място, има съмнение за умишлен палеж, тъй като предполагаемите огнища са няколко на брой. Целият наличен състав на ДГС Котел е на терен за справяне с огненото бедствие. В гасенето на пожара са участвали и пожарникари с общо пет противопожарни автомобили. На помощ са се включили и десетина доброволци от региона.

 

Пожарът е бил низов и към момента данните са за засегнати близо 50 дка държавна горска територия от млади дръвчета, намираща се в обхвата на ТП ДГС Котел. Екипите от горското стопанство са положили неимоверни усилия за предотвратяване разрастването на пожара, тъй като засегнатият терен е бил изключително трудно достъпен и се е налагало използването на тупалки, пръскачки и гасене на ръка. Макар и потушен, през цялата нощ горските служители ще правят огледи за възникване на нови пожарища.

 

Ръководството на ЮИДП ДП Сливен отправят сърдечни благодарности на колегите за смелостта и поредната бърза реакция при справянето с пожара и отново призовават за отговорност и внимание!

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев