Община Сливен
Областна администрация Сливен

Наркоман уби жена в центъра на Сливен

28.07.2022 / 16:42

Окръжна прокуратура - Сливен привлече към наказателна отговорност и задържа до 72ч. С.Р. за причиняване по непредпазливост смъртта на възрастна жена, настъпила при управление на мпс след употреба на наркотични вещества, като обвиняемият е избягал от местопроизшествието

 

Окръжна прокуратура - Сливен привлече към наказателна отговорност и задържа до 72ч. С.Р. за това, че в ранните часове на 28.07.2022г. в гр.Сливен на бул. “Христо Ботев“ при управление на моторно превозно средство – л.а.“Пежо“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на пресичаща пътното платно възрастна жена, като престъплението е извършено след употреба на наркотични вещества /канабис и метамфетамини/ и обвиняемият е избягал от местопроизшествието. Престъплението е с правна квалификация по чл.343 ал.ІІІ предл.2 и 4 вр. с чл.342 ал.І от НК във вр. със закона за Движение по пътищата.

Подробности по случая предоставиха пред медиите днес прокурор Веселин Гангалов – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Сливен и инспектор Стефан Стефанов при Сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР Сливен.

Инспектор Стефанов съобщи, че в резултат на предприетите незабавни мерки по разкриване на престъплението от Сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР Сливен е установен шофьорът на л.а.“Пежо“, допуснал пътно-транспортното произшествие, като същият е бил задържан, независимо от бягството му, часове след деянието.

Прокурор Гангалов припомни, че Прокуратурата на Р.България е инициирала предложения за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта, касаеща увеличение на размера на предвидените в закона наказания за престъпления по транспорта, извършени след употреба на алкохол и наркотици, при липса на необходима правоспособност, при превишаване на разрешената скорост с повече от 50 км/ч., както и отнемане на превозното средство в полза на държавата.

По делото предстои да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обв.С.Р.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев