Община Сливен
Областна администрация Сливен

Деца от Сливен учиха и играха с горски педагози от ЮИДП

deca17
17.06.2022 / 14:57

Експерти от ЮИДП ДП Сливен проведоха уроци по горска педагогика с ученици в Градската градина на Сливен. На 16 и 17 юни близо 50 деца от I до IV клас участваха с ентусиазъм в интерактивните занимателни уроци. Горските експерти запознаха учениците със специфичните дейности, свързани със създаването на нови гори и им разказаха за своята професия, както и за огромното значение, което имат лесовъдите за успешното стопанисване и съхранение на горите.

Чрез методите на горската педагогика, децата научиха защо не трябва да се замърсява гората, какво представлява екосистемата и още интересни факти от природата и работата на горските специалисти. Учениците се запознаха с чудния животински и растителен свят с помощта на много забавления и игри. Те не спестиха своите въпроси към отзивчивите експерти и по теми като защита на горите и дивеча, как се гасят пожарите и кога е разрешено добиването на дървесина. Малчуганите бяха запознати и с редките птици, които се нуждаят от защита – като Малкия креслив орел и опазване на гнездящата популация в България.

В края на урока, всички деца получиха подаръци, които да отнесат у дома като спомен от забавната горска беседа. Малчуганите обещаха, че през лятната ваканция, когато посещават планините и горите, винаги ще внимават да не замърсяват природата и да я пазят от горски пожари.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев