Община Сливен
Областна администрация Сливен

Общината е в постоянен контакт и е готова да съдейства на „Вик-Сливен“

14.06.2022 / 13:22

Пред журналисти кметът Стефан Радев коментира темата с изкопните работи в различни пътни участъци, които „ВиК-Сливен“ в момента извършва. Те са във връзка с изпълнението на проекта за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура.

 

„Като Община и ние сме притеснени за реализацията на този проект. В постоянен контакт сме с „ВиК-Сливен“. Непрекъснато настояваме за навременно уведомяване, респективно и на гражданите, за дейностите, които се извършват. Освен това да се мобилизират всички изпълнители, по-бързо да приключват с дейностите и да възстановяват навреме нарушените пътни участъци“, заяви кметът Радев. Според него големият проблем на този проект е финансирането, което водното дружество трябва да осигури.

 

„Надявам се вече да се намери решение на този проблем. „ВиК-Сливен“ е държавно дружество и трябва да бъде финансово подкрепено с необходимите му средства за съфинансиране от държавата, в лицето на „Български ВиК Холдинг“, така че проектът да бъде финализиран успешно и с минимални рискове“, на мнение е сливенският градоначалник. Той отново подчерта, че Община Сливен не осъществява контрол по изпълнението на дейностите по водния проект. Тя остава обаче в готовност за съдействие и подкрепа по всички възможни механизми, спрямо правомощията, които има.

 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 - 2020, чрез Европейския съюз и Кохезионния фонд, договор за безвъзмездна финансова помощ № 34-82/ 24.09.2019 г. по процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура“.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев