Община Сливен
Областна администрация Сливен

Сливен ще отбележи Деня на детето с куклен театър, работилници и концерт

sliven22
31.05.2022 / 17:12

Община Сливен организира забавления за най-малките жители по повод Деня на детето - 1 юни. Проявите ще се проведат пред сградата на Общината. Започват в сряда в 12 часа. Началото ще бъде дадено с куклен театър „Хитрата Лисанка“. Всички деца до 20 часа могат да се включат в предвидените 16 работилнички по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. Ще има и ателиета за изработване на сапуни, маски, цветя от салфетки и други интересни неща.

 

Малчуганите, които желаят, могат да се качат на истински пожарен автомобил и да влязат в ролята на пожарникари. Освен на площада пред сградата на Община Сливен, децата ще могат да се включат и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей - Сливен, а другата - в градската галерия „Сирак Скитник”. Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ също подготвя изненади за децата.

 

На сцена пред Общината от 18 часа ще започне концерт на детски състави от Сливен, за да изпълнят своите песни и танци, подготвени от техните ръководители.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев