Община Сливен
Областна администрация Сливен

Парното в Сливен няма да стане непосилно

27.05.2022 / 12:48

„Искам да успокоя всички наши клиенти, че парното няма да стане непоносима услуга. Последна дума за цената има КЕВР. Практиката показва, че комисията не одобрява напълно исканата от нас цена. След като имаме окончателна цена, ще направим нови разчети и ще се опитаме да предложим на нашите клиенти достъпна услуга“ – заяви пред журналисти изпълнителният директор на „Топлофикация – Сливен, инж. Павлин Костов.

 

Това стана ден след нашата информация за предстоящото увеличение на парното. „Топлофикация Сливен“ е внесла в КЕВР искане за увеличение на цената от 78,18 лв. на 134,72 лв. без ДДС. Завишението е със 71 на сто.

 

„Причините да поискаме това увеличение са много. Сегашните цени са одобрени преди една година и не отговарят на разходите, които имаме. Основен компонент в нашето производството са горивата – микс от вносни въглища и местно производство. Вносните, които идват от Русия, Узбекистан и Казахстан, са поскъпнали 4 пъти. Почти 3 пъти са поскъпнали и резервните части и материалите“ – представи част от аргументите за исканото увеличение инж. Костов.

Сливенпрес

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев