Община Сливен
Областна администрация Сливен

Над 100 дръвчета залесиха ученици и горски за по-зелено бъдеще на България

05.04.2022 / 17:36

Прекрасен празник с песни и танци, по повод Седмица на гората 2022 г., се проведе на 5-ти април в Котленския балкан. Организатори и домакини на инициативата бяха ДГС Котел, част от териториалния обхват на ЮИДП ДП гр. Сливен. С много настроение, възпитаници на НУФИ “Филип Кутев” – Котел и СУ “Георги Стойков Раковски” – гр.Котел участваха в попълване на култури от явор в местността “Зеленич”, заедно със служители на стопанството във възрожденския град.

В засаждането на дръвчета се включиха и представители и служители на Районен съд - Котел, Териториално отделение Котел към Районна прокуратура - Сливен, РУ на МВР в Котел, както и директорът на противопожарната служба в града - г-жа Дарина Иванова.

След като залесиха над 100 фиданки, учениците от музикалното училище подариха на присъстващите невероятни изпълнения на български народни песни и танци, озвучаващи вековните гори. Зам.-директорът на ЮИДП ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев също взе участие в събитието и поздрави присъстващите младежи, горски служители и гости с настоящия празник, като им пожела да се грижат с любов за българските гори, защото те са нашето бъдеще. Директорът на ДГС Котел инж. Лиляна Симеонова благодари на участниците и заяви, че любовта към горите се възпитава от най-ранна детска възраст и подобни инициативи трябва да се превърнат в традиция за всички.

В края на съвместния празник, всички се почерпиха с горещ току-що сварен чай от ароматни балкански билки и домашна питка, като си обещаха това да се превърне в ежегодна инициатива на котленци.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев