Община Сливен
Областна администрация Сливен

Започна изграждането на още едно кръгово кръстовище в Сливен

krag
15.03.2022 / 14:40

В Сливен започна изграждането на още едно кръгово кръстовище. То ще се намира на бул. „Банско шосе“ и ул. „Самуиловско шосе“. Дейностите стартираха днес официално с подписване на Акт 2 от кмета Стефан Радев и управителя на фирмата-изпълнител Йордан Георгиев.

 

„Надявам се с изграждането да се облекчи трафикът в тази натоварена зона на града. Тук се пресичат два основни пътя – за село Самуилово и за Сливенски минерални бани. В ранните часове на деня се получава голямо натоварване на движението. Нашата идея е да разтоварим автомобилния поток с кръстовище, което да пропуска по-бързо движението и да дава възможност на завиващите наляво да се придвижат по-бързо“, заяви кметът Радев по време на старта на строителните дейности. Той посочи, че това е първото кръгово кръстовище от поредицата от такива, които предстоят да бъдат изградени през тази година. Планира се работа и по изграждането на кръгово кръстовище на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“. Стефан Радев допълни, че към момента се работи и по проекта за още едно кръгово кръстовище – на булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“.

 

Кръговото кръстовище на бул.“Банско шосе“ и ул.“Самуиловско шосе“ е разработено с цел да се повиши пропускателната способност на сега съществуващо кръстовище и се намалят възможностите от възникване на ПТП. В проекта е предвидено от триклонно Т – образно кръстовище да се преоформи в кръговото кръстовище с три вход/изхода. Местоположението и габарита на кръговото кръстовище е съобразено така, че при бъдещи инвестиции от страна на Община Сливен лесно да се изгради четвърти вход/изход за с. Чинтулово, без да се налагат конструктивни промени по самия кръг. За да се свърже със съществуващия път за с. Чинтулово и кръговото кръстовище е необходимо изграждането на улица с дължина около 150 м която не е част от настоящия проект. Останалите три клона на новопроектираното кръстовище се запазват максимално близко до съществуващото положение.

 

Това е поредна инвестиция на Община Сливен, насочена към допълнителни мерки за безопасност и благоустрояване на пътната инфраструктура. В края на 2018 г. приключи изграждането на чаканото с години кръгово кръстовище на „Розова градина“, което значително облекчи интензивния трафик в района.

 

Срокът за изпълнение на настоящите строителни дейности е 60 календарни дни. Средствата за изграждането на кръговото възлизат на близо 200 хил. лв. Изпълнител на обекта е „Технопътстрой“ ЕООД.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев