Община Сливен
Областна администрация Сливен

"Бомбаджията" от Нова Загора бил наркоман

09.03.2022 / 14:19

Мъжът, задържан за фалшивия сигнал за бомби в сградите на Народното събрание (НС) в столицата, е на 35 години и е от Нова Загора. Това съобщиха от ОД на МВР – Сливен.

 

Сигналът е получен на 8 март в 17,10 часа. При извършената проверка взривни устройства не са открити.

 

Извършителят е установен и задържан още същия ден от криминалистите в областната дирекция. Предал е телефона, от който е направил злоумишленото обаждане.

 

Мъжът е направил признания за стореното. Установено е, че той е наркозависим и е бил настанен в комуна, за да се справи с тежкия си проблем. Фалшивата заплаха отправил, след като се прибрал в Нова Загора за кратка отпуска.

 

По информация на „Труд“, той отново ще се върне в комуната за продължаване на терапията. Това ще стане още днес, 9 март.

 

С оглед необходимостта от установяване на състоянието му ще бъде назначена психиатрична експертиза, за да се прецени дали лицето може да носи наказателна отговорност, съобщи прокурор Христина Блецова, говорител на Районната прокуратура в Сливен.

 

Ако вещите лица докажат, че извършителят може да носи наказателна отговорност, той ще бъде изправен пред съда. За деянието законът предвижда наказание до 2 години затвор.

Блиц

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев