Община Сливен
Областна администрация Сливен

Как Сливен ще отбележи 3 март

25.02.2022 / 13:43

С прояви на 2 и 3 март Сливен ще отбележи 3 март – Национален празник на Република България и 144 години от Освобождението на България от османско иго.

 

На 2 март 2022 година /сряда/, от 18.00 ч. в голямата зала на Драматичен театър „Стефан Киров“ ще се състои музикално-поетичният спектакъл „Възрожденски разкази“ на Ансамбъл „Чинари“. Спектакълът пресъздава възрожденския дух и борбата за независимост на всички българи. Изграден е по стихове на Христо Ботев. Асен Павлов е хореограф, сценарист и режисьор. Освен Ансамбъл „Чинари“ в спектакъла ще вземат участие и формациите „Булгарина“, „Чинари Дръмс“ и „Българи“. Входът ще бъде с безплатни пропуски, които могат да бъдат получени на касата на Драматичен театър „Стефан Киров“. Касата работи от 10.00 до 18.00 ч.

 

На 3 март 2022 година /четвъртък/, от 11.00 ч. на пл. „Хаджи Димитър“ ще се проведе официална церемония по издигане на националното знаме на Република България, благодарствена молитва за здраве и добруване на българския народ. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Церемонията се организира в партньорство с Център за подготовка на специалисти и Сливенска митрополия.

 

От 12.00 ч. ще се проведе 57-ото издание на лекоатлетическа щафета „Освободител“, чийто старт и финал е пред сградата на Съдебна палата.

 

В 20.00 ч. от Хамам баир ще бъдат проведени празнични фойерверки.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев