Община Сливен
Областна администрация Сливен

С една седмица се удължава срокът на допълнителните противоепидемични мерки за учениците в област Сливен

16.02.2022 / 17:24

Със заповед на директора на РЗИ – Сливен се удължава срокът на допълнителните противоепидемичните мерки за учениците в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

До 27 февруари учениците ще учат на седмична ротация – обучението на 50% от паралелките ще е присъствено, а на останалите ще е онлайн. За периода от 21 до 25 февруари присъствен учебен процес ще има за учениците от 5, 7, 10 и 12 клас.

 

До 27 февруари се преустановява провеждането на организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др. Преустановява се провеждането на занимания по интереси, с изключение на заниманията в рамките на целодневната организация, които се провеждат без смесване на ученици от различни паралелки. Няма да се допускат групови посещения в езикови и образователни центрове, центрове за подкрепа на личностното развитие и др., школи за танцово и музикално изкуство, клубове и др., представляващи организирани групови услуги за деца и ученици.

 

Заповедта бе издадена след решение на Областния кризисен щаб, взето на неприсъствено заседание на 15 февруари.

 

При излизане на Сливенска област от червената зона на картата на заболеваемостта, решението на щаба ще бъде преразгледано.

 

Заповедта за удължения срок на мерките е качена в сайта на РЗИ – Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев