Община Сливен
Областна администрация Сливен

„EVN – България“ се срещна с областния управител на Сливен

evn
09.02.2022 / 15:23

Председателят на Съвета на директорите и регионален мениджър на „EVN – България“ Александър Сипек и зам.председателят на Съвета на директорите на компанията Калина Трифонова се срещнаха с областния управител на Сливен Веселин Вълчев, съобщиха от администрацията.

 

Срещата се състоя на 9 февруари по обяд, по инициатива на гостите. Целта бе да запознаят областния управител с дейността на компанията, направените вложения и инвестиционните си намерения. От 2005 г. до края на миналата година „EVN – България“ е вложила 99,5 млн. лева за развитие на мрежата в областта, повишаване сигурността на захранване и трайно намаляване на загубите. Планираните инвестиции за 2022 г. са за 5,5 млн.лева. Предвидено е изграждането на 4,4 км нови електропороводи – средно напрежение и 12 км – ниско, 12 нови трафопоста. През този сизен сезон са подменени близо 4000 стълба и 160 км проводник. В дружеството работят 2 252 квалифицирани специалисти, служители и работници, като само четирима от тях са австрийски граждани.

 

По време на разговора бяха обсъдени цените на ел. енергията за бита, бизнеса и В и К – сектора. Гостите изразиха подкрепа за въвеждането на компенсации за бизнеса, общините и електроенергийни мрежови и В и К – оператори, за промяна в регулацията относно начина на закупуване на технологични разходи и други мерки, които да намалят напрежението, създало се от шоковите цени и кризата на енергийния пазар.

 

Коментирана бе и цената на зелената енергия и необходимостта фотоволтаичните паркове да се изграждат на места, където има адекватно потребление, а не в слабо населени райони, в които преносът е затруднен и е свързан с увеличени разходи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев