Община Сливен
Областна администрация Сливен

Какво обеща новият областен управител

08.02.2022 / 09:22

Да се въведе електронно обслужване на гражданите за подобряване на прозрачността в работата на областната администрация е сред приоритетите на новия областен управител на област Сливен Веселин Вълчев. На първа пресконференция днес на поста, заедно с народните представители от „Продължаваме прочмяната” Татяна Субтанова и георги Гвоздейков, той коментира, че Сливен е областта, която е сред най-големите по територия в страната, има добър демографски потенциал, пътна инфраструктура - железопътна, шосейна и дори въздушна, има възможности за привличане на инвеститори, за развитие на допълнителни производства и търговии.

 

Веселин Вълчев работи от шест години в Областна администрация Сливен като главен експерт по отбранително-мобилизационна подготовка, бил е секретар на Областния съвет за сигурност. Завършил е Военното училище по артилерия в Шумен със специалност "Артилерийско инструментално разузнаване, геодезия, фотограметрия и картография", цивилната му специалност е инженер - геодезист. Работил е като офицер в различни поделения в Сливен, участвал е в различни учения, работил е като инженер-геодезист в Министерството на отбраната и в различни пътно-строителни фирми.

 

Сред приоритетите в предстоящата си дейност новият областен управител посочи още разрешаване на проблеми, свързани с обезопасяване на кръговото движение на пътен възел "Тополчане", заснемане на участък от АМ "Тракия" между Нова Загора и Ямбол във връзка с износване на активната лента за движение и планиране на ремонт, както и път свързващ проходите Котленски и Сливен - Елена в част до село Кипилово, където има компрометиран водосток.

/Радио Сливен нет/

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев