Община Сливен
Областна администрация Сливен

Допълнителни противоепидемични мерки влизат в сила в област Сливен

28.01.2022 / 17:28

Допълнителни противоепидемични мерки влизат в сила от 31 януари със заповед на директора на РЗИ, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

До 6 февруари, по време на междусрочната ваканция за учениците, се преустановяват груповите посещения в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа и личностно развитие, школи по изкуствата, чиято дейност е предназначена за деца и ученици.

 

От 31 януари до 28 февруари, включително, се преустановява провеждането на масови организирани мероприятия, ако не се прилага подхода за зелен сертификат. За същия период се въвежда ограничение до 50% от капацитета в заведенията за хранене и развлечения, при работно време до 22 часа и представяне на зелен сертификат. Културните и сценичните мероприятия ще се провеждат при използване до 50% от капацитета, заемане на седящите места през едно, осигуряване на физическа дистанция от 1,5 метра и представяне на зелен сертификат.

 

От 31 януари до 28 февруари посещенията в търговските центрове от типа „МОЛ“ и пазарите ще се осъществяват при организирано еднопосочно движение на потока от клиенти, контрол за броя на допусканите клиенти при осигурена площ от 8 кв.метра на човек и задължително носене на предпазни маски. До края на февруари се престановяват плановия прием и плановите операции в болниците, както и посещенията в кварталните пенсионерски клубове.

 

Допълнителните мерки бяха обсъдени и приети на неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб, проведено на 27 януари. Те са съобразени с Националния план за справяне с епидемията от COVID-19 и определения в него трети етап при нараснала заболеваемост. Заповедта на директора на РЗИ – Сливен д-р Николина Иванова е съгласувана с МЗ и МОН.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев