Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кметът Стефан Радев поздравява треньора Людмил Горанов с 80-годишния му юбилей

Goranov_Radev
28.01.2022 / 11:33

Кметът Стефан Радев изпрати поздравителен адрес и плакет до Людмил Горанов, който днес навършва 80 години. Той бе старши треньор на футболния отбор на Сливен, когато на 30 май 1990 година, след победа над ЦСКА, спечели Купата на България.

 

„Г-н Горанов, за мен е чест да отправя своите най-добри пожелания към Вас по повод 80-годишния ви юбилей. Феновете на българския футбол и особено сливналии споменават името ви с голямо уважение и респект. Вие сте човекът, който ни направи горди и вписа в историята на отбора най-престижния трофей – Националната купа. Вашата отдаденост към футбола и вярата в играчите като старши треньор донесе победа на „Сливен“ над ЦСКА през 1990 година. Мигове като този дават пример за силата на човешкия дух, голямата роля на дисциплината и увереността в собствените сили. Благодаря за Вашия сериозен принос за развитието на сливенския футбол и достойния пример за младите поколения“, пише в поздравителния адрес на кмета Стефан Радев.

 

През 2020 година на стадион „Хаджи Димитър“ Сливен отбеляза тържествено 30-та годишнина от спечелването на Купата на България. На събитието присъстваха футболисти от отбора, спечелил купата, техническото ръководство, треньори и представители на управителния съвет на клуба от 1990 г. Те получиха награди за приноса им в развитието на сливенския футбол.

 

На снимката: Людмил Горанов и Стефан Радев през 2020 година по време на честването на 30 години от спечелването на Купата на България от отбора на Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев