Община Сливен
Областна администрация Сливен

21 акта за неносене на предпазни маски

25.01.2022 / 16:00

21 акта за неносене на предпазни маски за лице са съставени при проверки за спазване на противоепидемичните мерки от 17 до 23 януари, съобщиха от Областния кризисен щаб. Нарушителите са били установени в търговски обекти, бензиностанции, нощни заведения, пазари, други места с обществено предназначение. Това е станало при извършените 26 съвместни проверки от представители на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ,ДИТ, общините. Съставен е и един предупредителен протокол в заведение за обществено хранене. Минималната глоба за физически лица, предвидена в Закона за здравето, е 300 лева. Органите по контрола уточниха, че актове се съставят и за неправилно поставени предпазни маски за лице.

 

Общият брой на осъществените проверки през изминалата седмица е 271. Засиленият контрол, самостоятелен и съвместен, на институциите в област Сливен продължава.

 

Носенето на предпазни маски, физическата дистанция и редовната дезинфекция ограничават разпространението на вирусите. Щабът напомня, че от 24 януари са преустановени посещенията в кварталните пенсионерски клубове, а посещенията в търговските центрове от типа „МОЛ“, магазините и пазарите се извършват единствено при еднопосочно движение на клиентите, задължителни предпазни маски и физическа дистанция.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев