Община Сливен
Областна администрация Сливен

Средства от благотворителна онлайн игра - в подкрепа на нуждаещи се жители от община Сливен

DSC
24.01.2022 / 10:08

Нуждаещи се жители на община Сливен получиха дарения, закупени със средства, събрани от маратон на онлайн игра. За трите Центъра за настаняване от семеен тип в града бяха осигурени телевизори, мека мебел и строителни материали за освежаване на общите помещения и козметични комплекти за децата. Полусираче със сърдечно-съдово заболяване получи таблет и климатик за отопление на къщата. Осигуряват се средства и за заплащане на жилищния наем на абитуриент, пълен сирак, който има множество награди от национални и международни състезания.

 

Средствата за даренията са събрани от благотворителна кампания, инициирана от известния влогър Константин Кънев. Той организира Новогодишен благотворителен стрийм маратон, който се състоя на 27 декември 2021 г. Инициативата представлява няколкочасов онлайн гейминг, в който с игра се включват няколко души. По този начин зрителите, които имат интерес към мероприятието, което се излъчва на живо по интернет, имат възможност да даряват средства по различните благотворителни каузи. Дарителската акция се провежда вече няколко години и се радва на все по-засилен интерес сред обществото.

 

Благодарности към основния инициатор и двигател на благотворителната акция изказа зам.-кметът Пепа Чиликова.

 

„От името на кмета Стефан Радев се радвам да ви посрещна и да ви поздравя за дарителската акция в нашия град. Ние също се отнасяме с особена грижа и внимание към децата и групите в неравностойно положение. Разполагаме с широка мрежа от социални услуги, като в момента продължаваме да я доразвиваме. На всички хора, участвали с дарения, благодаря от сърце. Бъдете здрави и все така съпричастни към грижите на хората!“, заяви още зам.-кметът по време на срещата си с известния влогър. Тя използва случая да поздрави и всички млади хора, които показват все по-голяма активност в реализирането на благородни каузи.

 

„Основната ни идея е да покажем и на млади, и на не толкова младите, че играенето на игри, не представлява единствено стоене пред компютъра, а можем да направим добро за нуждаещите се. Смятам, че децата са бъдещето и заради това, основно се насочваме към подкрепа на центрове за настаняване на деца в цялата страна“, заяви на свой ред влогърът Константин Кънев. По думите му до момента са събрани около 20 хил. лв., които ще бъдат разпределени за нуждаещи се хора от Сливен, Русе, както и за приют за бездомни животни.

 

Осъществяването на дарението се извърши с подкрепата на Община Сливен и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев