Община Сливен
Областна администрация Сливен

Община Сливен се справи успешно с организацията на изборите и преброяването през 2021 година в условията на пандемия

11.01.2022 / 14:37

Община Сливен създаде много добра организация и се справи успешно с провеждането на изборите и преброяването през 2021 година. Това заяви секретарят Валя Радева по време на пресконференция, на която общинското ръководство представи отчет за дейността си през изминалата година.

 

„Не е имало друга година, в която да се провеждат три пъти парламентарни избори, единият от които заедно с президентските, извършване на преброяване на населението и то в условията на пандемия. Общината имаше сериозен ангажимент и смятам, че се справихме много добре. Подходихме отговорно, създадохме добра организация, която допринесе за безпроблемно протичане на изборите и съм удовлетворена от работата на администрацията“, каза Валя Радева.

 

Другото предизвикателство пред екипа през годината е било и най-мащабното изчерпателно статистическо изследване - преброяването на населението и жилищния фонд, защото е събитие, което не е част от ежегодната работа на администрацията, тъй като се провежда на 10 години.

 

„Предизвикателство бяха променящите се срокове и съвпадението на някои от тях с подготовката на изборите. Като се има предвид сложната епидемична обстановка в страната, благодарение на добре свършената работа от всички членове на областната и общинските преброителни комисии и на служителите на статистиката в Сливен, Преброяване 2021 в община Сливен приключи добре. Допълнителните задачи не се отразиха на работата ни и изпълнявахме стриктно и текущите си задължения“, допълни Радева.

 

През изминалата година освен сериозните ангажименти с изборите и преброяването, Община Сливен стартира работа и по проект с Института по публична администрация „Въвеждане на Общата рамка за оценка (CAF) в българската администрация.

 

„Целта ни е да се подобри качеството на административното обслужване и постигане на удовлетвореност на потребителите“, каза още тя.

 

През 2022 година Общината продължава с цифровизацията на актовете по гражданско състояние и работата по CAF. По думите на Валя Радева това ще доведе до по-бързо и качествено обслужване на гражданите.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев