Община Сливен
Областна администрация Сливен

Какво ще гласуват общинските съветници на последната за тази година редовна сесия на местния парламент

16.12.2021 / 13:27

Общо 39 точки предстои да разгледа на своя редовна сесия местният парламент на 20 декември, понеделник. Предварителният дневен ред на заседанието предвижда актуализация на общинския бюджет, разпоредителни сделки с общинска собственост, както и промяна в част от текстовете в една от общинските наредби. Това открои сред акцентите за предстоящото заседание председателят Димитър Митев. По-конкретно, той се спря на предстоящото и последно за тази година изменение на основния финансов документ, което по думите му касае разходи за отводнителни дейности в един от кварталите на Сливен, за ремонт на училището в село Панаретовци, изграждане на колумбарийни стени и благоустрояване на алеи на Новоселските гробища. Средства от бюджета ще бъдат отпуснати и за газифицирането на Спортна зала „Младост“.

 

Одобряване на план-сметката за дейностите по събиране и извозване на битовите отпадъци за 2022 г., също предстои да бъде гласувано. Митев отчете, че над два млн. лв. увеличение на разходите спрямо 2021 г. сочат разчетите в план-сметката на планираните разходи за 2022 г. При такова увеличение необходимото дофинансиране за дейностите по сметосъбиране от бюджета на Община Сливен ще достигне 6 млн. лв.

 

По отношение на изменението и допълване на част от текстовете на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, той посочи, че те са свързани с регламентиране на реда и начина на ползване на кварталните клубове. Изменението предвижда тези клубове да разширят обхвата си на дейност и да се ползват от повече групи от хора. Той подчерта, че поддръжката и осигуряването на консумативи за помещенията се поема от Община Сливен, а за ползвателите – ще бъде напълно безплатно. Ще бъде назначено и лице, което ще се занимава с материалната база, със спецификите и възникналите проблеми на отделните клубове.

 

Сред точките, които предстоят да бъдат разгледани и гласувани попадат още приемане на програми – едната, от които, за работата на общинския съвет през първото тримесечие на 2022 г., и за развитие на читалищната дейност в общината за следващата година.

 

Общинският съвет ще гласува и правилника за устройството и дейността на Центъра за подкрепа на личностно развитие – Център за кариерно ориентиране, също са сред предвидените за гласуване предложения. Други две предложения от дневния ред за гласуване са одобряване на докладите от годишната и от последващата оценка за 2020 г. на изпълнението на Плана за развитие на Община Сливен 2014-2020.

 

Сесията ще се проведе в зала „Май“ от 9 ч., при спазване на противоепидемичните мерки.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев