Община Сливен
Областна администрация Сливен

В ИНТЕРЕС НА ВСИЧКИ Е РАДЕВ ДА Е СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕЗИДЕНТ!

sabina 4
17.11.2021 / 10:12

На 9.11.21 г., когато Панов нарече Президента Радев измислен герой , а Герджиков разединител , се почувствах длъжна най- вече като гражданин , да споделя вижданията си защо Герджиков и Панов не са прави в тези си оценки .

И споделих защо ще гласувам за Радев и няма да гласувам за Панов и Герджиков .

 

Преди провеждането на втори тур на президентските избори ,между Президента Радев и проф. Герджиков ще споделя разбиранията си защо считам , че е в интерес на всички българи и политически партии , Президента Радев да спечели изборите с възможно най- голяма преднина и да е следващият президент на България .

 

 

☑Първият ми мотив е ,че въпреки ограничените правомощия на президентската институция в нормална политическа ситуация , в момент на политическа криза , президентската институция е натоварена с огромни отговорности . Отговорности ,с които Президента Радев се справи блестящо . Важно е и е добре за България , Президента Радев да оказва съдействие на Народното събрание и новото правителство , за да се довърши започнатото за разграждането на авторитарния модел на управление, наложен през последните 12 години .

Модел , който Българското общество показа че отхвърля с масовите протести преди година и вече с три последователни парламентарни избора .

Ако не бъде избран Радев а Герджиков , той и екипа му ще направят всичко възможно процеса на промяна , обновяване и разграждане на авторитарния модел на управление да бъде ако не спрян , поне забавен или да не стигне до нужната дълбочина . В интерес на всички е процеса на промяна в България да продължи ,за да има шанс развитието на България и гарант за това е Президента Радев .

 

 

☑Втората причина е ,че ако Радев продължи да е Президент , така много по -лесно ще се състави правителство. Защото с авторитета си и комуникациите до сега с партиите на промяната като БСП ,ПП, ИТН и ДБ , Президента Радев ще подпомогне диалога между партиите и съм убедена ,че ще работи упорито за съставяне на правителство .

Ще има действащ парламент , ще се състави правителство , ще се приеме бюджета и наистина ще започне промяната , която се отлага вече от година . Ще започне възстановяване на независимите институции и работата им в интерес на обществото , ще започне отстраняване на доказано корумпираните от властови позиции . България ще започне да се освобождава от авторитарния стил на управление , и ще започне да преминава към управление от професионалисти , чрез независимост и взаимодействие на институциите .

 

Ако Герджиков е президент , има голяма вероятност процеса на съставяне на коалиционно правителство да не бъде подпомагат от президента и да не се състави такова.

Или ако се състави , то ще е неефективно , ще е нестабилно или ще е с малък период на действие .

 

 

☑Третата съществена причина ,поради която е в интерес на всички Радев да е следващият президент , е че с Радев президент и коалиционно правителство от партии ,желаещи промяна , ще се прекрати противопоставянето в Българското общество . Мнозинството в парламента , правителството и президентството ще имат принципно еднакви цели .

С това има шанс и основната част от обществото да повярва в тези цели , да се прекрати противопоставянето и да започне модернизация на България .

С президент Герджиков , той и екипа му ще се противопоставят на коалиционното правителство , на стремежа му към промяна и противопоставянето в обществото ще продължи .

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев