Община Сливен
Областна администрация Сливен

ЗАЩО ТЕЗИ ИЗБОРИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ!

12.11.2021 / 15:31

В България след ден са третите по ред парламентарни избори. Избори, които са едни от най-важните в последните 30 години. И в много от нас, извън тия, които очакват да продадат гласа си, както и извън тия, които, в спечелването на една или друга политическа сила виждат пряк личен бизнес или кариерен интерес, останалите си задават въпроси след отговора на които ще решат за коя партия и народен представител да гласуват.

 

През изминалия един месец, като кандидат за народен представител, се опитах да ви запозная с вижданията на БСП и моите разбирания за нужните реформи и видовете политики, които трябва да се водят в България за подобряване средата ни на живот. Споделих в отделни публикации своите, а в голяма степен, и на БСП виждания за:

 

1. Защо тия избори са най важните за последните 32 години?

 

2. Защо трябва да се гласува за Президента Радев а не за Герджиков или Панов?

 

3. Споделих вижданията си за борбата с Ковид кризата.

 

4. За справянето с енергийните проблеми.

 

5. За нуждите от спешни и смели мерки за подобряване на раждаемостта и приемането за национален приоритет България да възстанови изгубеното си население през последните 30 години.

 

5. Споделих вижданията си за нужните реформи в Здравеопазването.

 

7. Нужните промени в Образованието. .

 

 

С тези публикации, въпреки че не успях да обхвана всички сфери в България, които се нуждаят от сериозни реформи, се надявам, че съм помогнала на много граждани да си отговорят на въпроса за кого да гласуват.

 

Предизборната кампания е към края си и се чувствам длъжна да споделя разбирането си, че без реформи и на останалите обществени системи, като избирателна, правораздаване, обществен ред, местно самоуправление и гражданско общество, в България трудно могат да се отстранят съществуващите слабости и да започне подобрение на стандарта на живот, да се спре миграцията на младите от България.

 

Необходим е сериозен обществен и политически дебат между всички граждани и политически сили за нуждата от наболелите реформи в България . Нужно е да се замислим и да анализираме дали в България е изпълнено основното изискване за функциониране на съвременната държава – разделението на законодателната , изпълнителната и съдебната, а дори и медийната власти и дали в България за създадени и минимални условия за организиране и представяна на гражданското общество чрез граждански организации. Или гражданските организации, поради липсата на законово регламентиране, представляват лични, частни и групови интереси, а не обществени!

 

Трябва да се замислим от случилото се през най-новата ни история, от периодите с министър-председатели Филип Димитров, Жан Виденов, Иван Костов, Сакскобурготски, Станишев и сега - Бойко Борисов, и да преценим дали няма нещо общо и близко, и дори, дали няма еднакви тенденции и проблеми. И това общо, и тия проблеми, не са ли, че политическата сила, която спечели парламентарните избори, в лицето на Председателя на партията спечелила изборите, веднага, по Конституция, реално става ръководител на изпълнителната власт. А чрез различните механизми на пълномощията на законодателната и изпълнителната власт, тези две власти започват да указват доминиращо влияние и върху съдебната власт, както и върху медиите, местното самоуправление и гражданското общество, за представянето на което няма никакви регламенти .

 

Скъпи съграждани,

И в бъдеще ще изразявам своите разбирания за това какво трябва да се направи, за да стане България друго място за живот и работа, и стандартът на живот на българските граждани да достигне поне средните европейски норми.

Надявам се да имам възможност да ви запозная и да отстоявам разбиранията си за реформите в останалите обществени системи, освен медицината, образованието и социалната сфера. Вярвам, че всички ние имаме потенциала и волята да направим нужните реформи, да направим българската държава много по-добре функционираща, да стане държава на гражданите и да подобрим живота си и бъдещето на децата си .

 

В името на бъдещето на България , на предстоящите парламентарни избори ,

 

‼️ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА -

 

#БСП за България-с бюлетина #номер33

 

Д-р Събина Петканска-Вълева -с префренция #номер102

 

#Румен Радев - с бюлетина #номер 6

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев