Община Сливен
Областна администрация Сливен

Мобилният ваксинационен кабинет пред „Била“ в Сливен отново ще работи в събота и неделя

12.11.2021 / 12:56

Мобилният ваксинационен кабинет, разположен пред магазин „Била“ на бул. „Братя Миладинови“ в Сливен, отново ще работи. В събота и неделя, 13 и 14 ноември, всеки желаещ може да го посети, за да му бъде поставена ваксина. Работното време и в двата дни е от 8 до 18 часа.

 

Кабинетът бе разкрит по съвместна инициатива на областната администрация, здравния предприемач Ибрям Алиев, директора на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, община Сливен и РЗИ.

 

Активната работа на администрацията за осигуряване на още по-улеснен достъп до ваксините продължава. Водят се разговори за възобновяване дейността на мобилния ваксинационен кабинет на общинския пазар в центъра на Сливен.

 

„Към момента, по данни на РЗИ, близо 34 процента от населението на Сливенска област е с приложени дози на ваксините. Едва 18 на сто от жителите са със завършен имунизационен статус. Силно се надяваме, че интересът към имунизирането срещу COVID-19 ще нараства, за да се справим с епидемията и да възвърнем нормалния ритъм на живот“, коментира областният управител Минчо Афузов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев