Община Сливен
Областна администрация Сливен

Солидарност или политика е борбата с корона кризата!

21.10.2021 / 13:18

Като лекар се чувствам длъжна да споделя отношението и разбирането си за въведените от днес зелени сертификати от служебното правителство . Защото въпросите пред нас като общество за справянето с корона кризата нямат еднозначен отговор и трудностите вместо да ни обединяват се оказа ,че отново ни разединяват .

 

Решението беше взето в ситуация на най -ниския процент ваксинирани в България ,в сравнение с останалите страни от ЕС , най- високия процент заразени и починали и най- леките действащи противоепидемични мерки, на фона на процентите на заразените и починалите .

 

Решение, което не беше прието еднозначно в обществото ни . Несъгласните с въвеждането на зелените сертификати изразяват несъгласието си по няколко различни начина . Най силната изява са протестите , друга част заявяват открито оттеглянето на подкрепата си към служебното правителство и президента Радев , трета част изразяват недоволството си и критикуват въвеждането на зелените сертификати .

 

Нека се опитаме да разсъждаваме, какви са алтернативите ни като общество да се борим с корона кризата , за намаляване на заразените, а от там и на починалите .

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев