Община Сливен
Областна администрация Сливен

Високата цена на електроенергията ще се отрази и на дейността на Община Сливен

21.10.2021 / 10:11

Пред журналисти кметът Стефан Радев коментира скока на цената на електроенергията и как това ще се отрази на дейността на Община Сливен.

 

„Изправени сме пред големи рискове, в резултат на голямото раздвижване, случващо се в световен мащаб и проблемите, свързани със зеления преход, специално за общините и големите индустрии. Цената на тока е драстично по-висока. Предварителните ни изчисления сочеха, че сметката на Общината за електричество ще бъде два пъти по-висока. Днес, при тези нови условия, тя ще бъде от три до четири пъти по-висока от планираното за една година“, прогнозира кметът Радев. По думите му, в цифри това възлиза – от 1 млн. на година за Общината, които е плащала, сметката да нарасне от 3 до 4 млн. лв. Тази ситуация според сливенския градоначалник налага търсене на алтернативни варианти по няколко направления.

 

„От една страна – да намалим разходите по отношение на електроенергията. Второ - да осигурим непосредствен източник на бързи приходи и накрая, да мислим за устойчиво решаване на този проблем. Работим и мислим в момента и по трите направления. Възникналата ситуация създава голям риск за дейността ни“, коментира още Стефан Радев.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев