Община Сливен
Областна администрация Сливен

Отменят събитията, включени в програмата за Димитровден

20.10.2021 / 14:03

Във връзка с повишения брой заболели от COVID-19 на територията на община Сливен, се отменят проявите от програмата за отбелязване на празника на Сливен - Димитровден. Мярката е и в изпълнение на заповедите на Регионална здравна инспекция – Сливен и на министъра на здравеопазването.

 

„Трябва да бъдем отговорни в създалата се ситуация, да пазим себе си и хората около нас, да минимизираме риска от заболеваемост и разпространение, с грижа за нашето здраве“, коментира кметът Стефан Радев. По отношение на отменените събития, включени в празничната програма на Община Сливен за Димитровден, той заяви, че ще се проведат, когато обстановката се нормализира и позволи това. Сред тях попадат годишните награди на Община Сливен и награждаването на отличените участници от традиционния конкурс за рисунка „Аз и моят град“. По отношение на конкурса, кметът Радев уточни, че всички отличени деца ще получат своите награди.

 

Лауреатите на Националната изложба за изобразително изкуство „Сливен‘2021“, както и името на носителя на наградата „Сирак Скитник“ за 2021 г., ще станат ясни на Димитровден, 26 октомври. Изложбата ще бъде подредена и при възможност, ще бъде официално открита, където ще се състои и награждаването на лауреатите.

 

Празничният Димитровден ще завърши с фойерверки в 20 ч., които и тази година ще бъдат изстреляни от Хамам баир.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев