Община Сливен
Областна администрация Сливен

НОВ ГЛАВЕН ИНЖЕНЕР ЩЕ МОДЕРНИЗИРА „ВИК-СЛИВЕН“ ПО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРОЕКТ

vik
15.10.2021 / 11:14

Във ВиК-Сливен е назначен втори главен инженер. Инж. Петър Златев е млад специалист, завършил Висшия институт по строителство и геодезия. В момента той се подготвя усилено да навлезе в работата, възложена му като ръководител на район Язовир „Асеновец“.

 

Извън работата му като ръководител на района на яз. „Асеновец“, управителят на дружеството инж. Севдалин Рашев възлага на инж. Петър Златев сериозни функции за дейностите на ВиК по големия европроект, в който е включено и изграждането на Географска информационна система. Под негово ръководство, с участието на още един новоназначен млад специалист, ГИС-системата ще бъде модернизирана така, че да обхване всички подразделения на дружеството, защото тя има отношение и към счетоводството, и към производствено-техническия отдел, и към Инкасото.

 

Изградената във „ВиК-Сливен“ Географска информационна система е изключително добър продукт и същевременно сериозна задача. При осъществяването на промените във водопроводната и канализационната мрежа, всички нови изпълнения ще бъдат нанасяни в ГИС-системата от инж. Петър Златев и неговия екип. Новият главен инженер ще има пълна представа в детайли за онова, което се случва в работата по проекта. Той трябва да знае ежедневно къде са евентуалните промени, които се правят по проекта, колко метра нови водопроводи се въвеждат на ден в Сливен, кв. „Речица“, Нова Загора, какво се променя в Пречиствателните станции за отпадъчни води. Всички промени трябва да влязат в ГИС-системата. Според управителя на дружеството инж. Севдалин Рашев, тя ще бъде изключително полезна на следващите поколения, които ще поемат водоснабдяването по-нататък. Тяхната дейност ще бъде много улеснена, когато хартиените карти и модели отпаднат и изцяло се премине на компютърно чертане, картографиране и наблюдение на състоянието на водопроводната мрежа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев