Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кметът Стефан Радев призова жителите на общината да се възползват от ваксинацията срещу Ковид-19

Кметът Стефан Радев
01.10.2021 / 14:15

В Деня на възрастните хора – 1 октомври, кметът Стефан Радев призова жителите на общината да се възползват от възможността за ваксинация срещу Ковид-19. Данните сочат, че ваксинираните в област Сливен са под 15 процента, за разлика от други области, където се надвишават 20 на сто.

„Това е най-голямата отговорност, която в момента можем да проявим като общество към тази група наши съграждани – нашите родители. Нека се доверим на науката, а не на слухове, злонамерени и наивни твърдения, които се разпространяват в социалните мрежи. Осигурени са всички условия за ваксиниране, за да се ограничи разпространението на заболяването и трябва да се възползваме от тази възможност“, каза кметът.

Той подчерта, че като държава изоставаме с ваксинационния процес, за разлика от други европейски страни, с което сами вървим срещу свободата си. Кметът опроверга слухове, че в работата по преброяването се събират ЕГН-та заради принудителна ваксинация. „Нищо вярно няма в тези слухове. Така или иначе системата на ЕСГРАОН разполага с всички данни на хората. Напротив, кампанията по преброяване също е много важна и не трябва да позволяваме на злонамерени нагласи да пречат на този процес“, каза Стефан Радев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев