Община Сливен
Областна администрация Сливен

ОДМВР-Сливен: Три кампании по пътна безопасност на територията на област Сливен

17.09.2021 / 13:41

Проверки за скорост, употреба на алкохол и наркотици, контрол на пешеходците и отдаването на предимство, контрол по отношение използването на мобилни и електронни устройства от водачите на МПС

 

На територията на областта са в ход специализирани операции по пътна безопасност, част от мерките предприети от Главна дирекция „Национална полиция” и Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.

От 17,00 часа на 15 септември се провежда операция с цел ограничаване на пътните произшествия с участието на пешеходци. Извършва се контрол по отдаване на предимство в района на пешеходните пътеки в натоварените часове на деня. Следи се пешеходците да пресичат само на определените за това места, като и спазване сигналите на светофарните уредби.

В дните от 16 до 22 септември се провежда специализирана операция по линия на ROADPOL, насочена към факторите, водещи до разсейване на водачите. Анализите показват, че концентрацията е най-важният фактор за избягване на инциденти на пътя. Използването на мобилни и други ел.устройства от водачите на МПС по време на движение сериозно застрашава сигурността. Контролът ще бъде по отношение на водачите, които използват мобилен телефон по време на движение, както и недопускане използването на други разсейващи устройства.

До 31 октомври продължават действията на пътна полиция в рамките на кампания „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

 

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Екипи на сектор „Пътна полиция” и районните управления извършват проверки за установяване на водачи, употребили алкохол и наркотици, като акцент са малките населени места.

Най-често нарушения на скоростта се засичат при разклона за село Гавраилово и селата Калояново и Трапоклово на път I-6; На разклона за село Камен по път II-53; На булевардите „Цар Симеон”, „Бургаско шосе” и „Банско шосе” в град Сливен; По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/; Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец; Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

 

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев