Община Сливен
Областна администрация Сливен

Нестопански организации могат да получат финансиране за младежки проекти

10.09.2021 / 16:25

Юридически лица с нестопанска цел могат да кандидатстват за финансиране по проекти пред Министерството на младежта и спорта, съобщиха от областната администрация. Крайният срок за набиране на проектните предложения е 27 септември т.г.

 

В писмо до областната администрация бе изпратена подробна информация за възможностите и условията:

 

Министерството на младежта и спорта, на основание чл. 2 във връзка с чл.8, ал.2 от Наредба № 5 от 11.08.2016 г. за условията и реда за финансово подпомагане на проекти по национални програми за младежта, стартира процедура за набиране на проектни предложения за 2021 година по Национална програма за младежта (2021-2025) по следните тематични области:

 

- Тематична област 1 „Неформално обучение за придобиване на умения и ключови компетентности“;

 

- Тематична област 2 „Екология и опазване на околната среда“;

 

- Тематична област 3 „Свободно време, творчество и култура“;

 

- Тематична област 4 „Насърчаване на здравословен начин на живот“;

 

- Тематична област 5 „Толерантност и европейска принадлежност“.

 

В настоящата процедура могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, осъществяващи дейност в обществена полза и отговарящи на условията на чл. 5, ал. 1, т. 1 от Наредба № 5 от 11.08.2016 г. за условията и реда за финансово подпомагане на проекти по национални програми за младежта (Наредбата).

 

В процедурата за кандидатстване по Национална програма за младежта (2021-2025) за 2021 г. могат да участват само организации, които не са сключили договори за предоставяне на целево финансиране през 2021 г. по други програми, администрирани от Министерството на младежта и спорта, като всяка организация може да подаде само едно проектно предложение в настоящата процедура.

 

Проектните предложения се подават в срок до 27.09.2021 година.

 

Формулярът за кандидатстване и приложенията към него, както и подробна информация относно процедурата, могат да бъдат получени на интернет страницата Национална информационна система за младежта (https://nism.bg/) и на Министерството на младежта и спорта (http://mpes.government.bg/Pages/Programmes/Default.aspx?evntid=QJtCezm3TQM%3d).

 

Кандидатите имат възможност да задават въпроси относно условията/указанията по процедурата по електронна поща – npm@mpes.government.bg, но не по-късно от 3 работни дни преди изтичане на крайния срок за кандидатстване.

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев