Община Сливен
Областна администрация Сливен

Важно за преброяването в Сливенска област

07.09.2021 / 16:54

Областната преброителна комисия – Сливен проведе трето заседание с участието на гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов, началника на отдел „Статистически изследвания - Сливен“ Антон Георгиев, секретарите на общините Сливен и Твърдица Валя Радева и Пламен Курумилев, началника на отдел „Охранителна полиция“ - ОД на МВР – Сливен комисар Станимир Колев, гл. експерт ТЗ - ГРАО – Сливен Светлана Тодорова.

 

Антон Георгиев информира, че по график и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Сливен са проведени 6 обучения в общините. Обучени са 724 преброители, контрольори и резерви за извършване на преброяването на населението и жилищния фонд. С някои от тях вече са сключени граждански договори и са им раздадени преброителните материали, а с останалите процесът продължава. Средно на един преброител в област Сливен са разпределени по 1,1 преброителни участъка.

 

От „Статистически изследвания – Сливен“ са осъществили контакти с ръководители на специализирани институции, социални домове и други заведения за извършване на преброяване на лицата в тях. Във всички общини са определени помещения за срещи между контрольорите и преброителите.

 

Присъстващите изразиха готовността си да се включват активно в кампанията, според компетентностите си, с предложения или при необходимост от съдействие.

 

Гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов подчерта, че всеки може да преброи електронно своето домакинство в периода от 0:00 ч. на 7 септември до 24:00 ч. на 17 септември 2021 г. Той призова институциите да популяризират възможностите и предимствата на електронното преброяване сред колеги, приятели и последователи в социалните медии.

 

По време на електронното преброяване на тел. 02 9078 430 от 9,00 до 21,00 ч. при необходимост всяко лице ще може да получи методологическа или техническа помощ.

 

Област Сливен е в готовност за провеждане на преброяването на неселението и жилищния фонд, заяви Кирил Аврамов и пожела успех на преброителите и гражданите.

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев