Община Сливен
Областна администрация Сливен

Влизат в сила временни противоепидемични мерки в област Сливен

03.09.2021 / 10:58

От 4 до 10 септември т.г., включително, се въвеждат временни противоепидемични мерки в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. Те бяха обсъдени и приети на заседание на щаба от 31 август т.г. и влизат в сила със заповед на директора на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова.

 

През посочения период се преустановява провеждането в присъствена форма на всички обществени мероприятия, конгресно-конферентни форуми, семинари, изложения, битаци, тържища, както и на всички други прояви, свързани със струпване на хора на открито и закрито. Мерките се отнаят и до присъствените дейности в пенсионерските клубове и читалищата. Преустановява се и провеждането на спортни събития, с изключение на професионалните спортове, като мачовете и състезанията ще се състоят без публика. Въвежда се еднопосочно движение на потока от посетители в общинските пазари, търговските центрове и магазините от типа „МОЛ“. Заповедта на директора на РЗИ – Сливен влиза в сила от 0,00 часа на 4 септември. За непосочените в нея мерки, дейности и обекти се прилага заповедта на здравния министър № 01-745 от 31 август т.г.

 

Временните противоепидемични мерки се налагат заради усложняващата се епидемична обстановка и тенденцията за увеличаване на заболеваемостта в област Сливен, уточниха от Областния кризисен щаб. Щабът напомня, че носенето на предпазни маски в закрити площи, физическата дистанция и редовната дезинфекция ограничава разпространението на коронавируса.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев