Община Сливен
Областна администрация Сливен

Внимание към отличниците

nagrada
13.08.2021 / 14:26

Кметът Стефан Радев днес се срещна с Ванина Стойчева, завършила с пълен отличен успех средното си образование. Възпитаничката на ППМГ „Добри Чинтулов“ е сред 29-те зрелостници от цялата страна, отличени с Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката. Днес дипломата й връчи началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. Кметът подари на Ванина „Енциклопедия България“, издание на Българската академия на науките, цветен албум на Сливен и сувенир от родния град.

 

„Завършването с пълно отличие е огромно постижение и е плод на много труд, усилия и дисциплина. Убеден съм, че това е само малка част от големите успехи, които те очакват. С тази добра основа и отличните резултати досега, съм сигурен, че ще продължиш да вървиш напред със същите енергия и любопитство по пътя на знанието. Похвална е и ангажираността ти с каузи от различни сфери, които дават добри резултати и за всички, и за теб самата. Поздравления и на добър час!“, заяви кметът Стефан Радев. Ванина завършва гимназиален етап на обучение с пълен отличен по всички предмети, вписани в дипломата за средно образование. През учебната 2018/2019 г. представя гимназията и страната в Европейския парламент, след спечелено състезание „Евроскола“.

 

„Всеки, който работи в сферата на образованието, знае колко е голямо постижението на Ванина. Гордея се, че си наша ученичка и ти пожелавам успешна реализация“, каза Милена Чолакова.

 

„Приемам тази награда с уважение и признание към всички, които ме подкрепяха по пътя ми до тук“, заяви отличничката по време на награждаването. Тя благодари на своите родители и учители от началния и гимназиалния етап на обучението й за професионализма и всеотдайността от тяхна страна.

 

„Приемам тази награда и от името на всички ученици от област Сливен, които се представиха отлично. Поздравявам ги за труда им и им пожелавам успехи“, каза още Ванина. Своя път на развитие тя продължава в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, където ще изучава психология, като амбицията й е да специализира клинична психология.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев