Община Сливен
Областна администрация Сливен

Община Сливен обявява обществено обсъждане на проект за овладяване популацията на безстопанствените кучета

21.07.2021 / 15:43

Община Сливен инициира обществено обсъждане на проект на Програма и план за действие за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на общината за периода 2021-2025 г.

 

Програмата и планът за действие са изготвени в изпълнение на чл. 40, ал. 3 от Закона за защита на животните и Наредба 4 от 01.02.2021 г. за прилагане на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на цялата страна. Спазени са разпоредбите на Закона за ветеринарномедицинската дейност, както и изискванията, поставени на страните-членки на Европейския съюз, по отношение на грижата и хуманното отношение към животните.

 

Основна цел на Програмата е установяване на дългосрочни и ефективни мерки, които ще доведат до овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Сливен.

 

Потенциалният ефект от реализирането на настоящата програма ще доведе до овладяване на потока от изоставени домашни животни, вследствие на масова регистрация и стимулиране на кастрацията им, намаляване на социалното напрежение, повишаване безопасността на гражданите, постигане на здравословна среда и намаляване до минимум рисковете от разпространение на заразни заболявания.

 

Финансовите средства, необходими за прилагането на Програмата, ще бъдат осигурени основно от общинския бюджет, постъпления от такси, държавния бюджет, международни програми и проекти и дарения от физически и юридически лица.

 

Заинтересованите лица и организации могат да се запознаят с проекта на интернет страницата на община Сливен, в раздел Околна среда - програми или на посочения линк:

 

https://mun.sliven.bg/uploads/FE9C146BD9536F764AFF073688919599

 

Мнения и предложения могат да се подават до 30 август 2021 г. на e-mail: obstina@sliven.bg или в деловодството на Община Сливен на адрес: п.к. 8800, гр. Сливен, бул. „Цар Освободител‘‘ №1.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев