Община Сливен
Областна администрация Сливен

Френският посланик прие покана да се запознае с образованието в област Сливен

19.07.2021 / 15:11

Посланикът на Република Франция Флоранс Робин прие покана да посети област Сливен, за да се запознае с постиженията в областта на образованието и културата. Поканата от името на областния управител Минчо Афузов бе отправена от заместника му Антоний Андонов, който бе гост на провелия се наскоро тържествен прием за националния празник на Франция, съобщиха от областната администрация.

 

Посланикът е проявила интерес към възможностите за популяризирането на френския език и изучаването му в училищата. До неотдавна Сливен бе известен с традициите си в задълбоченото познаване на френската култура и литература, които бяха утвърдени от поколения уважавани преподаватели в Езиковата гимназия в града, създадена като Френска гимназия.

 

Н. Пр. Флоранс Робин е била генерален директор на училищното образование в родината си, заемала е и поста на главен инспектор за националното образование. Тя е доктор на науките. Преди назначението си е била ректор на академията на Нанси - Мец. Темата за образованието й е особено близка.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев