Община Сливен
Областна администрация Сливен

Сливен ще отбележи бележити дати

13.07.2021 / 13:31

В дните от 16 до 18 юли в Сливен ще бъдат отбелязани 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа и 184 години от рождението на Васил Левски.

 

В зала „Сливен“ на 16 юли, петък, ще бъде представена постановката „Има един народ: „Легенда за Хаджията“ по текст на Соня Келеведжиева и в изпълнение на театър „Класика“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. Входът е свободен!

 

На 18 юли, във времето от 9 до 22 ч., родната къща на Хаджи Димитър ще бъде отворена безплатно за посетители. От 18 до 22 ч. на входа й ще бъде поставен почетен караул с факли с участието на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ при Национално дружество „Традиция“.

 

По повод 184 години от рождението на Васил Левски, които се отбелязват на същия ден, 18 юли, на едноименния площад в Сливен ще се състоят възпомeнателна церемония и ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола.

 

Проявите се организират от Община Сливен, съвместно с Център за подготовка на специалисти и Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев