Община Сливен
Областна администрация Сливен

Пробно гласуване с машини в Сливен

02.07.2021 / 22:30

Машини за пробно гласуване ще бъдат поставени във фоайето на областната администрация и в Центъра за информационно обслужване в сградата на общината в Сливен. „Съвместната ни инициатива с РИК има за цел да помогне за информирането на хората и да ги подготви за работа с машините за гласуване на предстоящия парламентарен вот. Прозрачните и честни избори са наша основна задача и възможността за предварително експериментално гласуване беше един от начините да улесним гражданите. Радвам се, че успяхме да постигнем това“, заяви областният управител Минчо Афузов.

 

Всеки гражданин може да изпробва машините от понеделник, 5 юли, от 9 до 17 часа до края на работната седмица. На разположение ще са и представители на Районната избирателна комисия в 21-ви многомандатен изборен район и всеки може да им зададе своите въпроси, свързани с машинното гласуване.

 

Идеята за пробно гласуване с машини стана възможна, след като на 2 юли от ЦИК отговориха положително на направеното запитване от Районната избирателна комисия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев