Община Сливен
Областна администрация Сливен

Порой в Сливен и Котел

26.06.2021 / 11:03

Екипи на Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен и Котел работят по множество сигнали за паднали дървета и наводнени сгради, вследствие на поройния дъжд. Първите сигнали в Сливен са получени в 08,40 часа, в Котел в 08,37 часа. Първоначално постъпват сигнали за паднали дървета, сред това и за наводнени улици и сгради.

Екипите на РСПБЗН-Сливен и общината отстраняват паднали дървета в града - улици „Булаир”, „Асеновска”, кв.”Република” и други. Екипи на РУ-Сливен оказват съдействие.

Отстрани са паднали клони на главен път I-6. Няма инциденти и движението не е било затруднено.

В град Котел е свикан кризисен щаб под ръководството на кмета на града с участието на екипи от районното управление и пожарната служба в града. Поройният дъжд е причинил наводнения и щети в целия град. Екипите на РСПБЗН-Котел работят активно за отводняване на засегнатите сгради и оказват помощ на хората. Към момента няма данни за пострадали.

Отстраняват се паднали клони и дървета по пътя от кръстовище „Петолъчка” в посока Котел от екипи на РСПБЗН-Сливен и Областно пътно управление. Движението по пътя не е затворено, частично е затруднено в участъците, където се извършват действия по отстраняване на паднали клони.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев