Община Сливен
Областна администрация Сливен

Д-р Петканска се срещна с жители на населени места в Новозагорско

sabina 4
19.06.2021 / 23:36

Кандидат-депутатът и втора в листата на „БСП за България“ в 21 МИР Сливен д-р Събина Петканска посети населени места в община Нова Загора, където се срещна с гласоподаватели. С тях тя обсъди актуални проблеми, вълнуващи обществото, и изложи своите виждания относно възможностите за тяхното разрешаване.

 

„Подкрепям петицията за жп гарата в Новата Загора. Сградата е каменна,103-годишна, умишлено занемарена, с подписан договор на НКЖИ да се събаря и построи нова - тип павилион. Като депутат, защитаващ интересите на населението от региона, ще настоявам сградата да се запази, ремонтира и модернизира“, обеща пред местните д-р Петканска.

 

По темата за БДЖ тя каза още, че трябва спешно да се намери начин, за да бъдат овладени зачестилите напоследък ромски вандалски атаки срещу влакове в района на Нова Загора.

 

Кандидат-депутатът коментира и проблема със замърсяването на въздуха в региона, който „най-сетне да намери своето решение и отговорните да получат съответната наказателна отговорност“.

 

Д-р Петканска цитира и световната екологична организация Гринпийс, която публикува наскоро свой анализ, след проверка на яз. „Жребчево“: „Голяма част от отпадъците бяха в дере, пълно с тиня, и не се виждаха на повърхността. От дълбините излезе огромно количество отпадъци (около 35 чувала). Сред интересните находки беше писмо в бутилка, както и пластмасова бутилка, пълна с цигарени фасове (старателно събираш цигарени угарки в бутилка, която след това изхвърляш във водата, гениално).“.

 

По отношение купуването на гласове, д-р Петканска разкри, че има десетки сигнали за такива в Новозагорско: „Неслучайно на картата на Антикорупционния фонд за рискови секции с контролиран и купен вот, Нова Загора свети в ярко червено!“

 

Жители на село Събрано посрещнаха кандидат-депутатка с красив букет, бяха приготвили и скромна почерпка.

 

Те споделиха своите притеснения за ниските, според тях, пенсии, детските надбавки, за които били „абонирани само ромите“ и др. Изразиха положителна оценка за работата на служебния кабинет към момента и коментираха, че ако пак не е възможно съставянето на редовно правителство, ще е по-добре сегашното и след изборите да остане.

 

Д-р Петканска разгледа общинската сграда на кметство Събрано, където има културен дом, зала, в която се провеждат празнични тържества, библиотека при читалище „Светлина“ и компютърна зала с безжичен интернет.

Жителите на селото я помолиха и да съдейства за ускоряването на ремонта и реконструкцията на църквата „Света Петка Българска“, за което имало одобрен проект, но дейностите се забавяли. Православният храм е единственият в околността.

В село Загорци местните изтъкнаха, че проблеми с водата от една година почти нямат. Но се оплакаха от лошата инфраструктура и неремонтираните улици. Похвалиха и д-р Петканска, че за разлика от други кандидат-депутати, при тях е дошла изключително подготвена и запозната с проблемите на селото: „Добре е такива като вас, д-р Петканска - хубави, умни, кадърни - да влизат в политиката. А не само хрантутници и крадци, заради които сме на това дередже“.

На среща в с. Стоил войвода местните споделиха пред кандидат-депутатката своите притеснения от епидемията и изолацията им вече година и половина. Разказаха за свои съселяни, които не са могли да се преборят с коронавируса. И тук хората се вълнуваха най-вече от здравни и социални въпроси, които д-р Петканска внимателно коментира и наблегна на някои акценти от предизборната програма на БСП.

В село Радецки, към което докторката изпитва особени сантименти, тъй като има близки роднини, бяха обсъдени възможностите на БСП да участва в следващото управление на страната. Втората в сливенската „червена“ листа изтъкна, че държавата трябва да положи по-големи грижи за малките населени места, чието население все повече намалява. Д-р Петканска коментира и отрицателния естествен прираст, „който е основната причина българите за 30 години да намалеем с близо 2 милиона“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев