Община Сливен
Областна администрация Сливен

Отпускат средства за ремонтни и възстановителни дейности в няколко села

sesia
20.05.2021 / 12:51

С 32 гласа „за“ местният парламент в Сливен днес прие на свое заседание изменението на общинския бюджет. По думите на кмета Стефан Радев то предвижда отпускане на финансови средства за ремонтни и възстановителни дейности в селата Камен и Трапоклово, закупуване на земеделска техника в село Крушаре. Друга причина са разходи във връзка с изграждане на мини спортно игрище за футбол в село Чокоба, възстановяване на оградно съоръжение на местността Дебелата кория. Актуализацията на общинските финанси се налага и заради преразпределяне на средства за спортни клубове и разходи за финансиране на спортни прояви.

 

Всичките заложени точки в дневния ред на днешната сесия получиха подкрепа. Сред тях бяха обявяване на конкурс за избор на управител на „Обреден комплекс“ ЕООД, както и правила за избор на регистриран одитор за извършване на финансов одит и заверка на годишните финансови отчети на общинското предприятие „Пътнически превози Сливен” ЕООД за финансовата 2021 г.

 

Общинските съветници гласуваха също годишните финансови отчети на „Дентален център-1 Сливен“, „ДКЦ 1- Сливен“, „ДКЦ 2 – Сливен“, „Общинска охрана и СОТ - Сливен“ и „Обреден комплекс Сливен“.

 

Сред приетите предложения бяха още упълномощаване на общинския съветник д-р Иван Данчев като представител на община Сливен да участва в Общото събрание на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

 

На днешното заседание подкрепа получиха и обичайните разпоредителни сделки с недвижимо общинско имущество, съгласуване и изменение на подробни устройствени планове, отпускане на финансови помощи и средства.

 

Обичайно, сесията се проведе в зала „Май“, при спазване на противоепидемичните мерки.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев