Община Сливен
Областна администрация Сливен

Започна благоустрояването на междублокови пространства в квартал „Сини камъни“

asfalt
14.05.2021 / 13:04

Със символична първа копка днес започна благоустрояването на междублокови пространства в квартал „Сини камъни“. На събитието присъстваха кметът на община Сливен Стефан Радев, управителите на фирмата-изпълнител Мартин Стефанов и на фирмата за строителен надзор на обекта Андон Горнаков.

 

Дейностите са част от Проект „Подобряване на градската среда на Сливен – етап ІІ“., който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и съфинансиране от националния бюджет. Те включват благоустрояване на прилежащите площи към жилищни блокове № 21, 22, 23, 24 и 27, както и зелените парцели между тях, оформяне на 215 паркинг места. Между блокове 21 и 22 е предвидено изграждане на детска площадка, разделена на две зони за различните възрастови групи – до 3 години и от 3 до 12 години. Детска площадка ще бъде изградена и южно от блок 23. Ще бъде изградено и допълнително парково осветление. Срокът за изпълнение е 320 календарни дни, стойността на строително-ремонтните дейности възлиза на над 1 млн. лв., фирмата-изпълнител е „Гео Кри“ ЕООД, Сливен.

 

По този проект ще бъдат благоустроени и междублокови пространства в кварталите „Българка“, „Дружба“, като в последния дейностите ще стартират следващата седмица. В тази връзка кметът Стефан Радев заяви, че така ще се тества до колко работещ е моделът за облагородяване на гъсто населените жилищни райони, как ще се развива той, за да може да се прилага и при по-нататъшна работа по кварталите.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев