Община Сливен
Областна администрация Сливен

31 март - 4 април имунизации ще се извършват при лични лекари, временни кабинети и в „зелени коридори“

30.03.2021 / 13:00

Регионалната здравна инспекция, лечебните заведения от болничната и доболничната помощ са създали организация за ваксиниране срещу COVID-19 до 4 април, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

От РЗИ информираха, че желаещите да се имунизират срещу COVID-19 могат да обявят това при личните си лекари. Те от своя страна ще заявят в РЗИ необходимите количества за седмица. При доставка на ваксини, всеки общопрактикуващ лекар ще получи ваксина, която да приложи в рамките на същата седмица, като обяви на видно място в практиката си ред и часови график за извършване на ваксинациите на пациентите от своята пациентска листа. С предимство са лицата от фаза IV на Националния ваксинационен план: възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с придружаващи хронични заболявания.

 

В разкритите временни специализирани имунизационни кабинети в област Сливен по график ще продължат имунизациите на заявилите желание лица, които са ангажирани с организацията и провеждането на изборите за народни представители на 4 април. В тези кабинети ще бъдат имунизирани и необхванатите лица от I-ва, II-ра и III-та фаза, определени в Националния ваксинационен план: медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник-фармацевти и друг помощен персонал; потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти, служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности. В тези кабинети ще се поставя и втора доза на лицата, получили по-рано в тях първа игла.

 

Работата на електронния портал за регистрация е възобновена. Записаните в портала лица в момента се имунизират с векторна ваксина. Лицата, записали се за имунизация при общопрактикуващ лекар, който не е техният личен лекар, се пренасочват за обхващане към кабинетите в РЗИ-Сливен или Военна болница, както досега.

 

Всички желаещи да се ваксинират и нямат записан час могат да се имунизират в „зелени коридори“ в следните временни специализирани имунизационни кабинети.

 

- На 1 април от 12.30 до 16 ч. в МБАЛ „Д-р Иван Селимински-Сливен“ АД;

 

- На 31 март и 2 април от 17 до 18 ч. в МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД.

 

Имунизации в „зелените коридори“ ще се извършват само с векторна ваксина.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев