Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кметът Стефан Радев: Бюджет 2021 е още по-изпълним от всички, които сме изпълнявали досега

25.02.2021 / 12:44

На днешната редовна сесия на местния парламент, с 23 гласа „за“, 10 „против“ и 3 „въздържал се“ общинските съветници приеха бюджета на общината за 2021 г.

 

„С този бюджет продължаваме досегашната си политика, насочена в усилия за стабилизиране на общинските финанси. Нямаме съществени изменения в приходната част, тъй като не сме увеличавали размера на местните данъци и такси“, коментира Стефан Радев. От гледна точка на разходната част, той определи Бюджет 2021 като по-спокоен заради старите задължения повечето, от които Община Сливен успя да погаси през 2020 г. По думите му, през настоящата година ще бъдат изплатени и стари задължения към доставчици от по-предходни мандати.

 

„Предвидено е увеличение във всички сфери, в които Общината оперира, като най-сериозен ръст е предвиден в разходите за възнаграждения в здравната и образователната сфера, както и за възнагражденията на администрацията“, посочи кметът. Той информира още, че се предвиждат сериозни инвестиции в направленията, свързани с общинската инфраструктура и екологичния транспорт. По думите му сериозен ръст се отчита и в средствата, предвидени за спортната инфраструктура заради закрития басейн в ОУ „Елисавета Багряна“, който Общината ще стопанисва.

 

„Съществуват и рискове, свързани с икономическата ситуация и възможности за неблагоприятно развитие и заради пандемията от коронавирус, и заради последиците от нея. Затова сме предвидили сериозни буфери от финансови запаси като гаранция, че ще продължим да изпълняваме функциите и целите на Община Сливен“, обобщи кметът Стефан Радев.

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев