Община Сливен
Областна администрация Сливен

Консултации за определяне съставите на СИК на парламентарните избори на 4 април

Konsult
22.02.2021 / 16:16

Кметът Стефан Радев днес проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание, партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, както и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени, за определяне състава на Секционните избирателни комисии за парламентарните избори, насрочени за 4 април 2021.

 

„Тази година кампанията ще бъде по-особена, предвид ситуацията с пандемията от коронавирус. Възможно е да проведем още едни консултации за предстоящите избори, свързани с необходимостта от сформиране на допълнителни подвижни секции“, заяви кметът Радев. Като мотив за това той посочи разширения кръг от лица - хората, поставени под карантина в домашни условия, които ще могат да упражнят правото си на глас със заявяване на подвижна секция.

 

181 ще са избирателните секции на територията на община Сливен. 1499 е броят на членовете на Секционните избирателни комисии, включително председател, зам.-председател и секретар.

 

Срокът за подаване на заявления от лица с трайни увреждания за гласуване с подвижна СИК, е до 20 март. По отношение на допълнително сформираните секционни комисии, срокът за подаване на заявления, е три дни преди изборния ден, в Общинска администрация-Сливен.

 

В хода на консултациите участниците отправиха предложение до РИК-Сливен, в подвижните и допълнително образуваните избирателни секции за карантинирани лица, комисиите да бъдат от трима членове, вместо от пет.

 

Поименните списъци за СИК, включително и списък на резервните членове, които да заместят предложените лица в случаите, предвидени в Изборния кодекс, следва да бъдат представени в Общинска администрация в срок до 24 февруари.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев