Община Сливен
Областна администрация Сливен

496 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен

16.02.2021 / 13:24

Болните с COVID-19 към момента в област Сливен са 496 души, съобщиха от Областния кризисен щаб. Преобладаваща част от тях са жители на Сливен – 392-ма от общо 449 болни в цялата община. В община Нова Загора болните са 30, в община Твърдица – 12. Котел е единственият общински център, където няма заболели. Петима души са с коронавирусни инфекции в три малки населени места в тази община.

 

Под домашна карантина са 991 жители на четирите общини. Заболяемостта в областта е 223 на 100 хил. души население.

 

36 души от болните са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са учител в детска градина и двама учители в училища в Сливен и Твърдица. Няма новозаболели деца и ученици. Установени са четири семейни огнища в Сливен.

 

През последното денонощие бяха излекувани 31 жители на областта.

 

Няма починали.

 

От днес продължава имунизацията на педагогическия и непедагогическия персонал в училищата. Тя се провежда успоредно с имунизацията на медицинския персонал.

 

Здравните власти отново препоръчват там, където е възможно, работните дейности и предоставянето на услуги да се извършват в онлайн-среда. Правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция, хигиената и дезинфекцията доказано ограничават разпространението и заразяването с коронавирус.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев