Община Сливен
Областна администрация Сливен

БСП - Сливен подреди листата на кандидатите

13.02.2021 / 22:07

Днес Областният съвет на БСП проведе заседание и подреди листата за предстоящите парламентарни избори за 21 МИР - Сливен. Гост на заседанието бе утвърденият водач за областта – Атанас Зафиров – заместник-председател на НС на БСП. Оспорван вот имаше за второто и третото място, като след проведено тайно гласуване втори в листата остана Деян Дечев, а на трето място – доц. Динев, единодушно предложение на общинския съвет на Нова Загора. Кандидатите бяха подредени, както следва:

1. Атанас Зафиров

2. Деян Дечев

3. Доц. Динев

4. Гражданска квота/Коалиционни партньори

5. Д-р Събина Петканска-Вълева

6. Ваня Колева

7. Гражданска квота/Коалиционни партньори

8. Васил Стоянов

9. Минчо Афузов

10. Антония Шейредова

11. Янко Янков

12. Евгени Митев

Листата е балансирана, в нея има представители на различни поколения в БСП, изявени експерти в различни области като икономика, медицина, предприемачество и др.

Социалистите в областта обсъдиха и предстоящата нетрадиционна предизборна кампания, която ще се проведе в условията на епидемична обстановка в страната. Направени бяха редица предложения, свързани с по-добрата организация. Водачът на листата подчерта, че преференциалната кампания трябва да бъде позитивна и всички кандидати в листата да търсят подкрепата на избирателите извън редиците на партията, за да допринесат за по-добър резултат. Основната цел, която си поставиха членовете на Областния съвет на БСП – Сливен е да постигнат максимален изборен резултат , по-добър от предходните парламентарни избори и изборна победа в областта.

Окончателната листа, заедно с кандидатите от гражданската квота и коалиционните партньори се очаква да бъде гласувана на заседание на Националния съвет на БСП следващата седмица.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев