Община Сливен
Областна администрация Сливен

Трима заболяха на работното място, четирима – в семейни огнища

04.02.2021 / 14:54

Огнище на работното място бе регистрирано през последното денонощие в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболели са трима служители в търговски обект. Днес започна карантинирането на контактните им лица. В обекта е извършена пълна дезинфекция.

 

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта е 25 души. Четирима души са заболели в семейни огнища. Сред тях е ученик, който не е посещавал училище заради дистанционното обучение, и служителка от непедагогическия персонал в сливенско училище, която също не е имала контакти с колегите си на работното място.

 

35 болни са излекувани.

 

За съжаление, починаха трима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 73, 74 и 82 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките им.

 

По указания на областния управител Чавдар Божурски бяха възобновени засилените проверки от страна на РЗИ и ОД на МВР за спазването на противоепидемичните мерки. Здравните инспектори посетиха 43 обекта в областта, нарушения не са констатирани. Служителите на реда извършиха 61 проверки, от които 48 в община Сливен – 39 в закрити обществени места и 9 в обществения транспорт. 12 проверки са осъществени в Нова Загора, Котел и Твърдица. В Сливен са съставени 9 предупредителни протокола и 10 акта да неносене на предпазна маска за лице.

 

Към момента активните случаи в областта са 360, като преобладаваща част от тях са в най-голямата община, Сливенската – 317. Под карантина са 822 души, като 644 са жители на Сливен и общината.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват отговорно разпоредените противоепидемични мерки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев