Община Сливен
Областна администрация Сливен

С 34 на сто се увеличиха заболелите за седмица в област Сливен

01.02.2021 / 14:28

Ръст на заболяемостта от COVID-19 с 34,2 процента бе регистриран през изминалата седмица в област Сливен в сравнение с предходната, съобщиха от Областния кризисен щаб. Диагностицирани са 161 души, като средната възраст е 51,7 години.

 

Сред новозаболелите са десет учители от различни учебни и едно детско заведение. От тях трима са установени при започналите масови изследвания с бързи антигенни тестове в областта. Останалите педагози са с направен PCR-тест, след проява на симптоми. Заболели са двама ученици и медицинска сестра от различни училища, служител – непедагогически персонал в детско заведение. Близо 92 процента от новите болни са жители на Сливен и общината, останалите пациенти са жители на общините Нова Загора, Котел и Твърдица.

 

В периода от 25 до 31 януари бяха излекувани 117 души.

 

За съжаление, починаха девет пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Спазването на противоепидемичните мерки доказано ограничава риска от заразяване.

 

На диаграмата: Относителният дял на поставените под карантина лица - 664 души, от които 149 са пристигнали от рискова зона, 273 са контактните, останалите са болни, чието лечение се провежда под наблюдението на личните лекари. Диаграмата е изготвена от ОД на МВР - Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев