Община Сливен
Областна администрация Сливен

БСП - Сливен избира свойте кандидат-депутати

28.01.2021 / 11:34

Заради въведените противоепидемични мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус в България, Общинската конференция на БСП – Сливен ще проведе заседанието си тази години неприсъствено в продължение на три дни, като започва днес. Основните точки в дневния ред на конференцията са приемане на анализ на обществено-политическата обстановка в България, отчет на народните представители от БСП за България – Кольо Милев и Таско Ерменков, обсъждане на проект за предизборната платформа на БСП за предстоящите парламентарни избори и издигане на кандидати за народни представители за 21 Многомандатен избирателен район – Сливен.

135 делегати на конференцията в продължение на три дни ще имат възможност да изразят вота си чрез полагане на подпис в централата на БСП – Сливен. Делегатите, които нямат възможност лично да гласуват с подпис ще могат да изразят волята си чрез изпращане на писмо по електронна поща.

До 17 януари всички основни партийни организации проведоха процедура по номиниране на кандидати за народни представители, които да участват в изборите на 4 април 2021 г. от листата на БСП – Сливен. Над 40 бяха номинираните, като само 18 от тях изразиха желанието си да бъдат издигнати.

Сред номинираните са познати и изявени личности на национално ниво като Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин, Костадин Паскалев, Крум Зарков и проф. Иво Христов.

Номинирани кандидати от област Сливен и разпознаваеми личности в областта са Антония Шейредова, Васил Стоянов, Деян Дечев, Евгени Митев, Кольо Милев, Мариета Петкова, Минчо Афузов, Николай Недев, Пепа Беева, Събина Петканса-Вълева, Стефка Шефкенова-Пашова, Таско Ерменков и Янко Янков.

Всички номинирани следва да бъдат гласувани от Общинската конференция на БСП – Сливен. Общински конференция ще се проведат и останалите три общини в областта – Нова Загора, Твърдица и Котел, след което Областния съвет на БСП – Сливен ще подреди листата. Водачът на областта ще бъде избран от Националния съвет на БСП, който ще утвърди и всички 31 листи в страната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев