Община Сливен
Областна администрация Сливен

295 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен

21.01.2021 / 14:21

295 са активните случаи на COVID-19 към 21 януари, съобщиха от Областния кризисен щаб. 217 от болните са жители на областния град Сливен. Останалите лица са жители на 45 населени места в четирите общини на областта.

 

24 души от общия брой на болните са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар от болничната помощ, клиничен лаборант и учителка в детска градина, която е била контактна на заболял.

 

22 души са излекувани. Няма починали.

 

Продължават проверките, указани от областния управител Чавдар Божурски, за спазването на противоепидемичните мерки. Те се осъществяват самостоятелно или съвместно от институциите, ангажирани с контрола – ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“.

 

През последното денонощие служители на ОД на МВР са осъществили проверки в 37 търговски обекта и 5 автобуса в Сливен, 10 търговски обекта в Нова Загора и 8 малки квартални магазина в Котел. В Сливен и Нова Загора са издадени общо 5 предупредителни протокола. Съставени са 3 акта за неносене на предпазни маски в Сливен и 11 акта – в Котел.

 

Правилно поставените предпазни маски, спазването на физическа дистанция и честото миене на ръцете доказано ограничават риска от инфектиране с коронавирус.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев